vegyes vélemények más oldalakról

Szarok fizetni a hitelemet – huh, végre!

Ha az egyszeri állampolgárnak a munkahelyén kell számlát adni ahhoz,
hogy a költségtérítését fizessék, akkor a politikusnak is kell. Ha az
országnak nem kell fizetnie egy felvett hitelt, akkor nekem sem kell:
– április elsején komoly arcot vágva bemegyek a bankomba és nevetve az
asztalra dobom a lakáshitelemről szóló szerződést és hangos kacajok
közepette széttépem azt
– holnaptól nem vagyok hajlandó fizetni a zsemléért, benzinért és egyáltalán semmiért
– a most esedékes autóhitel-törlesztőmtől már mosolyogva elbúcsúztunk, szegény a vécében végezte
– ha úgy adódik, eszemben sincs autópálya-matricát váltani, hiszen az én adófizetői pénzemből építették
– ha egy sporteseményre bemegyek, a vállam fölött odavetem, hogy ennyi
szórakozás nekem is jár és már bőven kifizettem az elmúlt években

Hurrá! Itt a kánaán, amire vártam és azt hiszem sokan vártak. Erre nem más, mint személyesen Morvai Krisztina jogosított fel.

    "Az IMF-től, az EU-hoz kötődő és más külföldi bankoktól a tolvajbanda által felvett kölcsönökről jelentsük ki végre, hogy már sokszorosan visszafizettük őket, nem fizetünk egy fillérrel sem többet, mert nem nekik lehet felénk követelésük, hanem fordítva – mi követelhetünk tőlük. Azt gondolom, hogy teljesen felesleges akár egy fillért is fizetni. Már annyit fizetett ez a nép a kamatokkal együtt, ezt már nagyon sokan kiszámolták, gyakorlatilag már bőven visszafizettük. El kell felejteni úgy, ahogy van. „Ezt sokan már végigcsinálták, meg kellene nézni, hogy ők hogyan csinálták. Argentína, meg más országok is. Egyszerűen azt kellene csinálni, hogy nagyon határozottan leülni, és azt mondani, hogy nem akarunk fizetni, ha tudunk valamilyen egyezséget kötni, arról tárgyalhatunk, de arról, hogy ezt az egészet fizetjük, szó nincsen! Az alapkoncepciónak annak kell lennie, hogy nem fizetünk, mert belepusztul a magyar nép. És nem pusztulásra vagyunk ítélve." – mondta az Indexnek a Jobbik EP-listavezetője.

Az most ebben a felvetésben mindegy is, hogy ez az államcsődtől mentette-e meg az országot, vagy sem. A lényeg a következő. Ha az egyszeri állampolgárnak a munkahelyén kell számlát adni ahhoz, hogy a költségtérítését fizessék, akkor a politikusnak is kell. Ha az országnak nem kell fizetnie egy felvett hitelt, akkor nekem sem kell:

– április elsején komoly arcot vágva bemegyek a bankomba és nevetve az asztalra dobom a lakáshitelemről szóló szerződést és hangos kacajok közepette széttépem azt

– holnaptól nem vagyok hajlandó fizetni a zsemléért, benzinért és egyáltalán semmiért

– a most esedékes autóhitel-törlesztőmtől már mosolyogva elbúcsúztunk, szegény a vécében végezte

– ha úgy adódik, eszemben sincs autópálya-matricát váltani, hiszen az én adófizetői pénzemből építették

– ha egy sporteseményre bemegyek, a vállam fölött odavetem, hogy ennyi szórakozás nekem is jár és már bőven kifizettem az elmúlt években

Akinek nem tetszik, annak egyszerűen megadom Morvai Krisztina e-mail címét és nála fejezheti ki nemtetszését…

  Kis Hableány   2009.03.16. 22:28:18
Én inkább azokat a híreket várom,hogy pl:
A bank elvette a házát ezért felgyújtotta kétségbeesésében azt!

  ]{udarauszkasz   2009.03.16. 22:31:38
persze kivancsi lennek, ha MINDENKI kijelentene, hogy NEM fizetunk, STOP.
a magyar, a lengyel, a tot, a nemet, az osztrak, es az osszes tobbi orszag. Talan akkor a bankar bacsik rajonnenek, hogy ki tojta a spanyolviaszt valojaban.
Egy az egesz vilaggazdasagra kiterjedo kutatast kellene inditani, vajon kik miatt jutott el ide a vilag.
Es utana hadd guruljanak a fejek.

  ]{udarauszkasz   2009.03.16. 22:35:24
Es mi lesz akkor, ha az emberek nagy reszenek megszunik a munkahelye, es egyszeruen azert nem fizet, mert nincs mibol…?

is 2009.03.16. 22:45:07
két dolgot külön kell venni:
– az állam ma már szépen takarékosan él, a költségvetés pozitív elsődleges egyenlegű, és csökkenő páláyra áll a hiány
– a lakosság eladósodása viszont kurva nagy, és kurva bizonytalan, hogy visszafizeti-e. hiába devizahitel, valójában forintban törleszti mindenki, mondjuk az OTP-nek. ha ezt megtagadod, akkor az OTP fog csődbe menni, és csak utána, esetleg a svájci bank. az OTP csődje elviszi a magyar emberek utolsó megtakarításait, és de facto államcsőd lesz, és akkor a forint nem 10%-ot fog gyengülni, hanem 200%-at mint Izlandon, azaz lesz kb. 800 Ft.

hát ezzel lehet számolni fizetésmegtagadás esetére. tényleg, továbbá már nem kell fizetni, és utána már bottal se fognak minket piszkálni. csak még zárásként elmegy az ÖSSZES multi, és lesz kb. 1 millió ember munkanélküli, meg az adóbevétel leesik a negyedére. és akkor 2 milliónak kellene eltartania 10-et, a mai 3 helyett.
Válasz erre
KA_Steve · http://rocknpol.blog.hu/2009/04/03/valos_demokraciat 2009.03.16. 22:46:54
Nekem az tetszik legjobban, hogy Morvai egy konkrétan baloldali vezetésű Argentin kormánytól akar tanulni. A szociáldemokrata Kirchner vezetése alatt történt az említett eset, viszont pont az ellenkezője, mint amit MK emleget. Konkrétan kiharcolták, hogy az adósság jelentős részét egyben kifizetve (65%-ot) elengedjék a teljeset. Maga az alap koncepció, miszerint az adósság-csapdából való kikerülés lehetőségeinek átnézése tényleg fontos lenne, de kis gazdasági erővel rendelkező országként ezt (is) csak regionális összefogással tudnánk megoldani szerintem, ami valszeg nem a széljobb eredménye lesz… :+)

  ]{udarauszkasz   2009.03.16. 22:48:18
sztem mar most is van 1 millio munkanelkuli, csak epp nem teszik kozze.
Nekem sincs munkam, pedig szivesebben dolgoznek mar.
Es latom, milyen sorok allnak a munkaugyi hivatalokban. Itt gyor sopron megyeben megduplazodott a munkanelkuliek szama (a hivatalban mondtak, nem en talaltam ki…)

]{udarauszkasz 2009.03.16. 22:52:51
Es az a baj, hogy 1 honappal ezelott a kamionos fizumbol meg felkezzel kifizettem a kocsim torleszteset, es egyaltalan nem nyujtozkodtam tovabb annal a takaronal.
Az emberek nagyresze onhibajan kivul kerul olyan helyzetbe, amikor mar nincs mit vesziteni.
Es annal az embernel, akinek nincs vesztenivaloja, nincs veszelyesebb.
Válasz erre
Megélhetési rasszista 2009.03.16. 22:54:54
@is: te Magyarországon élsz? Pont ez a gond, hogy az állam egyszerre koldus és pazarló. Koldus, mert egyes szolgáltatásokat már képtelen ellátni, és pazarló, mert pl. a GDP kb 51-52%-t osztja el újra. És nem takarékos!! Nem véletlenül már 70% az államadósság.

  bastian   2009.03.16. 23:07:04
Azért azt a téveszmét már el kellene oszlatni, hogy bankok a betétesek pénzét kölcsönzik ki. Erről szó nincs. Ha valaki kölcsönkér a banktól mondjuk 10 millió forintot, akkor a bank letétbe helyezi ennek a (jelenleg nálunk) 2%-át, azaz 200000Ft-ot a betétesek pénzéből az MNB tartalékráta számlájára, a 10 milliót pedig ráírja a kölcsönkérő hitelszámlájára. A betétek csak a tartalékráta, azaz a letét befizetésénél játszanak szerepet. A kereskedelmi bank hitelpénzt teremt a "semmiből"! Ez egyszerű tőkeáttételt jelent, tehát nemcsak a "létező" 200000Ft-ra kér a bank kamatot, hanem az 50-szeresére, arra, ami nem is létezik. Amikor visszafizeti az adós, akkor a verejtékkel megkeresett 10 millió + kamatból a bank zsebrevágja a kamatot, az "alaptőke" 10 milliót pedig megsemmisíti, mintha nem is lett volna. Erre a mindenkori kormány ad jogosultságot a kereskedelmi bankoknak. Tehát ha már a 2%-ot visszafizette a kölcsönnek (azaz a 200000Ft-ot), akkor a bank már nem veszít, legfeljebb a kamatot. Tehát az állam ad jogosítványt a bankoknak, a bíroságokon keresztül , hogyha nem fizeted, akkor elveszik a lakásodat, a semmiért cserében. Ez teljesen törvényes, mert ezt a törvények biztosítják. Tehát a törvényeket kell megváltoztatni…..

  ]{udarauszkasz   2009.03.16. 23:39:28
Nem kotelezo felvenni, csak ha nem veszed fel, az ujsag alatt alszol.
Vagy felveszed, es nyogod, es imadkozol, hogy 10-20 ev mulva is legyen olyan szerencsed, hogy tudd fizetni.

  states   2009.03.16. 23:58:21
Ez a mostani válság is arról szól, hogy az emberiség egy nagy birkacsorda, a bankárok által előidézett összeomlást szó nélkül finanszírozza, már aki tudja, aki meg nem az éhen döglik, ahelyett, hogy végre kaszára-kapára kapna és egyszer s mindenkorra véget vetne a bankárvilágnak…

  ]{udarauszkasz   2009.03.17. 00:02:21
Labanz: Az a baj, hogy ugy alakitjak az arakat a berekhez viszonyitva, hogy csak hitelbol tudsz kezdeni magaddal valamit.
eleg csak utanaszamolni, hogy mondjuk egy atlag magyar fizu hany%-aba kerul egy kozepkategorias mobil. Pedig az mar reg nem statusszimbolum mar itthon sem… vagy?

This entry was posted in magyar, nem fizetünk az ő válságukért!. Bookmark the permalink.